TURVALLISUUS

VÄLTÄ ONNETTOMUUDET ASETTAMALLA TURVALLISUUS ETUSIJALLE

Grillaamisen tulee olla aina mukavaa ja turvallista. Tässä saat avuksesi 10 yksinkertaista neuvoa.

1) Älä koskaan grillaa sisätiloissa
Älä KOSKAAN vie sytytettyä grilliä sisätiloihin. Grillattaessa muodostuu näkymätöntä ja hajutonta häkää, joka voi olla hengenvaarallista. Häkää on ilmassa vielä tunteja grillin sammumisen jälkeen, minkä vuoksi Weber suosittelee, ettei grilliä KOSKAAN viedä sisätiloihin.

2) Älä koskaan käytä sytytysnestettä
Älä KOSKAAN käytä grillin läheisyydessä herkästi syttyviä nesteitä, kuten sytytysnestettä, spriitä, bensiiniä tai vastaavaa. Tämä on erittäin tärkeää sytytettäessä brikettigrilliä , koska liekit saattavat tällöin leimahtaa voimakkaasti ja aiheuttaa suurta vahinkoa. Piippusytyttimen käyttö on ainut varmasti turvallinen keino sytyttää brikettigrilli.

3) Käytä kunnon varusteita
Käytä grillatessasi aina grillikintaita ja kunnollisia grillausvälineitä. Grilli saattaa kuumeta hehkuvan kuumaksi, myös ulkopuolelta, minkä vuoksi on tärkeää suojautua lämmöltä kunnolla.

4) Lapset ja grilli
Lapset voivat toki osallistua grillaamiseen, mutta AINA vain aikuisen valvonnassa.

5) Varmista alusta
Aseta piippusytytin ja grilli käytön ajaksi aina tukevalle ja kuumuutta kestävälle alustalle. Weber suosittelee piippusytyttimen asettamista grillin brikettiritilälle, jossa se on tukevasti paikallaan ja lasten ulottumattomissa.

6) Käytä kuivia brikettejä
Briketit/hiilet kannattaa säilyttää aina kuivassa paikassa, koska kosteita brikettejä on vaikea saada syttymään. Älä koskaan yritä sytyttää kosteita brikettejä/hiiliä sytytysnesteiden avulla.

7) Pidä grilli puhtaana
Pidä grilli aina mahdollisimman puhtaana. Vanhat ruoantähteet voivat saada liekit leimahtamaan. Vältä vaaratilanteet pitämällä grillin sisäpohja puhtaana ja harjaamalla grilliritilä aina puhtaaksi grillauksen jälkeen ja ennen kuin asetat kuumalle ritilälle grillattavia ruokia. Kun grillaat rasvaisia ruokia, kuten kyljyksiä, pekonia tai ankanrintaa, älä poistu grillin luota, koska rasva saattaa leimahtaa palamaan. Jos näin käy, vedä ruoka nopeasti sivuun suorasta lämmöstä ja odota, että liekit sammuvat. Kaasugrillissä mahdollisesti syttyviä liekkejä ei saa koskaan sammuttaa vedellä – sulje vain polttimet!

8) Anna grillin jäähtyä
Älä koskaan siirrä kuumaa grilliä. Se voi kaatuessaan aiheuttaa pahoja palovammoja. Tyhjennä tuhkalaatikko vasta, kun grilli on TÄYSIN jäähtynyt. Myös tuhkan tulee olla jäähtynyttä ennen kuin tyhjennät sen grillistä, ettei se jää kytemään esimerkiksi roska-astiaan.

9) Tarkista kaasujärjestelmän kunto
Tarkista säännöllisesti kaasugrillin letkun ja säätimen kunto vuotojen varalta. Se on helppoa,  näet ohjeet tässä.

10) Lue käyttöohje
Lue aina grillin mukana tullut käyttöohje! Se sisältää kaiken tarvittavan tiedon hyvän ja turvallisen grillauselämyksen luomiseen.