SYTYTYS

HYVIN ALOITETTU ON PUOLIKSI TEHTY

Kun haluat tehdä brikettigrillillä vaikutuksen perheeseesi ja ystäviisi tarjoilemalla mehukkaita paisteja, rapeita vihanneksia tai kuohkeaa leipää, sytyttäminen on yksi grillauksen tärkeimmistä vaiheista.

Tee näin:
1) Kaada piippusytyttimeen haluamasi määrä brikettejä

2) Aseta brikettiritilälle 2–3 sytytyskuutiota ja sytytä ne

3) Aseta piippusytytin brikettiritilälle sytytyskuutioiden päälle

4) Briketit ovat valmiita, kun liekit nousevat niiden ylle. Kuumimpien brikettien päällä on tällöin jo ohut tuhkakerros. Brikettien sytytys vie 20–40 minuuttia, riippuen siitä, kuinka paljon ja millaisia brikettejä käytetään.

5) Pue käteen grillikäsineet ja jaa briketit varovasti brikettiritilälle valitsemasi grillausmenetelmän mukaan.

6) Laita grilliritilä grilliin, asettele ruoka sen päälle ja sulje grillin kansi. Brikettigrillissä grillataan aina kansi päällä!