GRILLAUSMENETELMÄT

RAAKA-AINE RATKAISEE

Mehukas ankanpaisti, kuohkeat porkkanasämpylät, rapea pizza, murea häränfilee tai rapsakat vihannekset. Neljästä grillausmenetelmästä valitaan aina ruoalle parhaiten sopiva, ja brikettien tai hiilten ja kaasupoltinten käyttö määräytyy menetelmän mukaan.

Suora lämpö

Alle 20 minuuttia kestävään kypsennykseen.

Briketti
Levitä kuumat briketit tasaisesti koko brikettiritilälle – mahdollisesti brikettikorien avulla.


Avaa kansi, sytytä kaasu tai laita pistoke seinään ja käännä kaikki polttimet päälle. 

Kaasu
Avaa kansi, sytytä kaasu ja käännä kaikki polttimet päälle.

 

Epäsuora lämpö

Yli 20 minuuttia kestävään kypsennykseen.

Briketti
Levitä kuumat briketit brikettiritilän molemmille reunoille – mahdollisesti brikettikorien avulla. Aseta ruoka ritilän keskelle siten, ettei se ole suoraan brikettien yläpuolella.


Avaa kansi, sytytä kaasu ja käännä uloin poltin päälle. Jos Q-grillissäsi on vain yksi poltin, sytytä se. Laita ruoka paistitelineeseen tai paistoritilälle ja aseta teline tai ritilä grilliritilälle. 

Kaasu
Avaa kansi, sytytä kaasu ja käännä uloimmat polttimet päälle. Jos grillissä on kaksi poltinta, sytytä niistä vain toinen. Aseta ruoka ritilälle siten, ettei se ole suoraan sytytettyjen polttimien yläpuolella.

 

 

 

Kiertomenetelmä

Pizzan paistamiseen ja isojen paistien grillaamiseen.

Briketti
Aseta kuumat briketit ympyräksi brikettiritilän reunoille. Aseta ruoka ritilän keskelle.


Käytä epäsuoraa grillausmenetelmää.

Kaasu
Käytä epäsuoraa grillausmenetelmää.

 

 

 

 

50/50-menetelmä

Ruoan ruskistamiseen sekä kypsentämiseen epäsuoralla lämmöllä.

Briketti
Levitä kuumat briketit brikettiritilän toiselle reunalle.


Käytä epäsuoraa grillausmenetelmää.

Kaasu
Avaa kansi, sytytä kaasu ja käännä grillin toisen puolen polttimet päälle. Ruskista ruoka sytytettyjen polttimien päällä ja grillaa se valmiiksi epäsuoralla lämmöllä grillin toisella reunalla. 

 

 


TIP!

Har du hældt de tændte kul/briketter i to kulbakker, er det nemt at skifte mellem direkte, indirekte og 50/50. Du bruger blot en grilltang til at flytte de varme kulbakker sammen inde midt på kulristen ved den direkte grillmetode, ud i hver sin side ved den indirekte grillmetode eller sammen ude i den ene side ved grillmetoden 50/50. Og endnu nemmere er det at tænde/slukke for brænderne i din Q® eller gasgrill.