Tietoa Weber®-briketeistä

Klikkaa tekstejä ja lue lisää

Ruokaohjeita

Pizza savulohi-
ja pinaattisosetäytteellä

2 Annoksia

  • Ainekset:
    Pizzataikina (2 pohjaa)
    15 g hiivaa
    1 tl suolaa
    1 dl oliiviöljyä
    2 dl kylmää vettä
    360 g vehnäjauhoja, Tipo 00
    50 g durumjauhoja (säästä vähän pizzapohjan kaulimiseen)
    Täyte
    1 rkl kasvisöljyä
    300 g pinaatinlehtiä
    2 valkosipulinkynttä
    250 g ricottajuustoa
    100 g revittyä mozzarellaa

    Koristeluun
    10 siivua kylmäsavulohta
    10 pinaatinlehteä
  • Esivalmistelut: 40 min
  • Valmistus: 10-15 min
  • Grillausmenetelmä: Kierto
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 280 °C
  • Tarvikkeet: GBS® Valurautawok, Weber Original™ Leipomiskivi ja leivinpelti, pyöreä

Keittiössä

Liuota hiiva veteen. Sekoita joukkoon suola ja oliiviöljy. Lisää durumjauho hiivaseokseen ja sekoita tasaiseksi ja sileäksi taikinaksi. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa mielellään olla hieman löysää. Jaa taikina kahteen osaan.  Kauli pizzataikina durumjauholla jauhotetulla pöydällä ja nosta taikinalevyt leivinpellille.
Huuhtele pinaatinlehdet ja purista valkosipulinkynnet.
 
Sekoita grillattu pinaatti ja valkosipuli mozzarella- ja ricottajuuston kanssa. Sivele pinaattisosetta pizzapohjille ennen kuin nostat ne grilliin.

Grillissä

Täytä koko piippusytytin Weber-briketeillä ja valmistele grilli epäsuoraa korkeaa lämpöä (kiertomenetelmä) varten, noin 280–290 °C.
Aseta valurautawok GBS®-ritilälle ja anna sen kuumeta 5 minuuttia. Kaada wokpannuun öljyä ja kuullota puristettua valkosipulia ja pinaatinlehtiä pannulla noin 1–2 minuuttia. Jäähdytä pinaatti ja kaada ylimääräinen neste pois. 

Aseta leipomiskivi ritilälle ja anna sen kuumeta kunnolla noin 10 minuuttia. Aseta pizzapohjat leivinpellillä leipomiskivelle ja paista pohjia noin 6 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.

Vinkkejä

Lisää tarvittaessa brikettejä (noin 1/3 piippusytyttimellisen verran), kun nostat leipomiskiven grilliin, jotta grilli lämpenee erittäin kuumaksi. Tarkista aina välillä, etteivät pizzojen pohjat pääse palamaan. Paistoaika voi vaihdella hieman ulkoilman lämpötilasta riippuen. 

Takapihan sankarin
purilainen

4 Annoksia

  • Ainekset:
    800 g naudanjauhelihaa
    4 juustosiivua
    öljyä
    suolaa ja pippuria
    8 salaatinlehteä
    2 tomaattia
    1 sipuli
    4 hampurilaissämpylää
     
    Hampurilaiskastike
    150 g majoneesia
    1 tomaatti
    25 g hienonnettua sipulia
    50 g säilykekurkkua
    1 tl dijonsinappia
    cayennenpippuria, suolaa ja pippuria 
  • Esivalmistelut: 40 min
  • Valmistus: 10-12 min
  • Grillausmenetelmä: Suora/Epäsuora
  • Vaikeusaste: Helppo
  • Grillin lämpötila: 240 °C
  • Sisälämpötila: 70 °C
  • Tarvikkeet: Weber Original™ Hampurilaispihvipuristin

Keittiössä

Muotoile lihasta neljä 200 g:n hampurilaispihviä ja purista pihvejä kevyesti hampurilaispihvipuristimella. Sivele pihvien pintaan hieman öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria molemmille puolille.
Huuhtele salaatinlehdet ja viipaloi tomaatit ja sipuli.
 
Hampurilaiskastike
Poista tomaatista siemenet ja kuutioi se. Sekoita tomaatti, majoneesi, säilykekurkku ja dijonsinappi keskenään sauvasekoittimella. Hienonna sipuli ja sekoita se kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennenpippurilla.
 
Grillauksen jälkeen:
Kokoa hampurilainen. Levitä kastiketta hampurilaissämpylän molemmille puolille ja aseta sämpyläpohjan päälle salaatinlehti, pihvi ja juustosiivu, tomaattiviipaleita ja sipulirenkaita. Aseta lopuksi sämpylän yläpuoli hampurilaisen kanneksi. 

Grillissä

Valmistele grilli suoraa korkeaa lämpöä varten. Voitele ritilä miedonmakuisella ruokaöljyllä ja grillaa pihvejä noin 3–4 minuuttia molemmin puolin. Siirrä pihvit epäsuoraan lämpöön ja laita jokaisen päälle juustosiivu. Jatka grillaamista, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta.
Halkaise sämpylät. Grillaa molemmin puolin, kunnes leipien pinnassa on grilliraidat.

Portobellosientä

6 Annoksia

  • Ainekset:
    4–6 portobellosientä
    1 vuohenjuustorulla (8–12 siivua)

    Persiljapesto

    1½ dl kasvisöljyä
    30 g isolehtistä persiljaa
    25 g raastettua parmesaania
    ½ valkosipulin kynsi
    30 g hasselpähkinöitä
    suolaa ja pippuria
  • Esivalmistelut: 30 min
  • Valmistus: 12-15 min
  • Grillausmenetelmä: Epäsuora
  • Vaikeusaste: Helppo
  • Grillin lämpötila: 180 °C
  • Tarvikkeet: Sauvasekoitin, Weber Original™ Grillipannu, iso

Keittiössä

Sekoita persilja, oliiviöljy, hasselpähkinät, parmesaani ja valkosipuli löysäksi pestoksi.
Puhdista sienet ja sivele ne kauttaaltaan pestoseoksella. Aseta sienet grillipannuun pohja ylöspäin. Laita kaksi vuohenjuustosiivua jokaisen sienen päälle.

Grillissä

Täytä 1/3 piippusytyttimestä Weber-briketeillä. Valmistele grilli epäsuoraa keskilämpöä varten, 180–190 °C. Aseta grillipannu grilliritilälle ja grillaa sieniä noin 12–15 minuuttia, kunnes vuohenjuusto on sulanut.

Vinkkejä

Ripottele halutessasi rapeaksi paistettuja pekoninpaloja sienien päälle ennen tarjoilua tai koristele sienet ilmakuivatulla kinkulla ja rucolalla.

Häränpaisti

8 Annoksia

  • Ainekset:

    1 häränpaisti, noin 1 800 g
    3 rkl dijonsinappia
    5 timjaminoksaa
    2 rosmariininoksaa
    2 valkosipulinkynttä
    1 tl fenkolinsimeniä
    suolaa ja pippuria

  • Esivalmistelut: 30 min
  • Valmistus: 70-80 min
  • Grillausmenetelmä: 50/50
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 240 °C
  • Sisälämpötila: 58 °C
  • Tarvikkeet: Haluttaessa Weber Style™ Grillikylki-/paistiteline

Keittiössä

Sekoita keskenään dijonsinappi, hienonnetut timjamin- ja rosmariininlehdet, puristettu valkosipuli ja fenkolinsiemenet.

Grillissä

Valmistele grilli 50/50-menetelmää varten, noin 240–250 °C. Ruskista paisti kauttaaltaan suorassa lämmössä. Nosta paisti grillistä ja sivele pinta dijonsinappikastikkeella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita paisti paistitelineessä grilliin epäsuoraan lämpöön. Grillaa paistia noin 20 minuuttia.Nosta paisti grillistä ja anna sen levätä peittämättömänä 10 minuutin ajan. Laita paisti takaisin grilliin ja grillaa toiset 20 minuuttia. Nosta se uudelleen grillistä ja anna taas levätä peittämättömänä 10 minuutin ajan. Jatka jaksoittaista grillaamista, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta.
Nosta paisti grillistä ja anna sen levätä peitettynä noin 20 minuuttia ennen leikkaamista.

Broileria sitruunan
ja valkosipuliöljyn kera

4 Annoksia

  • Ainekset:
    1 broileri, noin 1 500 g
    2 luomusitruunaa
     
    Valkosipuliöljy
    1 dl kasvisöljyä
    10 timjaminoksaa
    3 valkosipulinkynttä
    1 sitruunan kuori
     
    suolaa ja pippuria
  • Esivalmistelut: 30 min
  • Valmistus: Noin 1 h 50 min.
  • Grillausmenetelmä: Epäsuora
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 240 °C
  • Sisälämpötila: 75 °C
  • Tarvikkeet: Sauvasekoitin, Weber Original™ Digitaalinen lämpömittari, Weber Original™ Varras, alumiinivuoka

Keittiössä

Sekoita keskenään öljy, valkosipuli, timjaminoksien lehdet ja 1 sitruunan mehu.Puhdista broileri ja täytä se sitruunalohkoilla. Kiinnitä tarvittaessa lihaneulalla. Sivele broilerin pintaan valkosipuliöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä broileri grillivartaan piikkiin.

Grillissä

Täytä puolet piippusytyttimestä Weber-briketeillä ja valmistele grilli epäsuoraa korkeaa lämpöä varten, noin 240–250 °C. Aseta alumiinivuoka brikettien väliin keräämään broilerista valuva rasva ja lihaneste. Anna broilerin pyöriä vartaassa noin 70 minuuttia.
Nosta broileri grillistä, kun sen sisälämpötila on 73 °C. Anna broilerin levätä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Sisälämpötila nousee pari astetta lihan levätessä.

Teriyakimarinoitua
ankanrintaa

4 Annoksia

  • Ainekset:

     

    2 ankanrintaa, à noin 300 g

     

     

    Teriyakikastike
    1,25 dl soijaa
    0,5 dl vettä
    60 g ruokosokeria
    12 g inkivääriä, hienonnettuna/raasteena
    12 g valkosipulia, puristettuna
    1 tl maizenajauhoja
    2 rkl vettä

     

  • Esivalmistelut: 1 h 30 min (sis. marinointiajan)
  • Valmistus: 30 min
  • Grillausmenetelmä: Epäsuora
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 270 °C
  • Sisälämpötila: 58 °C
  • Tarvikkeet: Weber Original™ Digitaalinen lämpömittari, Weber® Savustuslastuja – omena

Keittiössä

 

Teriyakikastike
Kaada soija, vesi, sokeri, raastettu inkivääri ja puristettu valkosipuli pataan ja keitä seosta keskilämmöllä / korkealla lämmöllä. Anna kastikkeen kuplia noin 3 minuuttia. Sekoita maizenajauhot ja 2 rkl vettä ja suurusta kastike seoksella. Anna kastikkeen jäähtyä.

 

 

Ankanrinta
Leikkaa veitsellä ristikko ankanrintafileiden nahkaan. Marinoi fileitä jäähtyneessä teriyakikastikkeessa noin 1 tunnin ajan.

 

Grillissä

 

Täytä ¾ piippusytyttimestä Weber-briketeillä ja valmistele grilli suoraa korkeaa lämpöä varten, noin 260–270 °C. Voitele ritilä miedolla öljyllä. Grillaa marinoituja ankanrintoja noin 20–25 minuuttia, kunnes niiden sisälämpötila on 58 astetta. Laita pieni kourallinen savustuslastuja ritilälle brikettien päälle grillausajan 10 viimeiseksi minuutiksi.

 

Vinkkejä

Kääri grillatut ankanrinnat riisipaperiin tikuiksi leikattujen vihannesten kanssa ja tarjoile makean chilikastikkeen kera.

Häränfileepihviä

2 Annoksia

  • Ainekset:

     

    2 häränfileepihviä, à 300 g
    suolaa ja pippuria

     

     

    Lämmin kesäkurpitsa- ja fenkolisalaatti
    1 fenkoli
    1 kesäkurpitsa
    1 maissintähkä
    1 punasipuli
    1 dl tuoreita hienonnettuja mausteyrttejä
    oliiviöljyä
    suolaa ja pippuria

     

  • Esivalmistelut: 30 min.
  • Valmistus: 30-40 min.
  • Grillausmenetelmä: Suora
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 270 °C
  • Sisälämpötila: 58 °C
  • Tarvikkeet: Weber Original™ Digitaalinen lämpömittari, GBS® Valurautaritilä

Keittiössä

 

Huuhtele fenkoli ja kesäkurpitsa ja halkaise ne pituussuunnassa. Poista maissintähkästä lehdet ja pese se. Hienonna sipuli ja mausteyrtit.
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

 

 

Grillauksen jälkeen:
Viipaloi grillattu fenkoli ja kesäkurpitsa. Irrota grillatusta maissintähkästä jyvät. Sekoita keskenään grillatut vihannekset, hienonnettu sipuli ja mausteyrtit sekä hieman öljyä ja mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Tarjoile salaatti pihvien kera.

 

Grillissä

 

Täytä ¾ piippusytyttimestä Weber-briketeillä ja valmistele grilli suoraa korkeaa lämpöä varten, noin 260–270 °C. Voitele ritilä miedolla öljyllä ja grillaa maissintähkiä joka puolelta noin 10 minuuttia. Grillaa fenkolia ja kesäkurpitsaa 2–3 minuuttia, kunnes molemmilla puolilla on grilliraidat.

 

 

Aseta valurautaritilä GBS®-ritilälle ja anna sen kuumeta kunnolla. Voitele valurautaritilä miedolla öljyllä ja grillaa pihvejä ritilällä noin 3–4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pihvien sisälämpötila on 58 astetta. Anna pihvien levätä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Puna-ahventa
avokadosalsan kera

2 Annoksia

  • Ainekset:

     

    2 kokonaista puna-ahventa, à noin 350 g
    1 lime
    2 rkl kasvisöljyä
    suolaa ja pippuria

     

     

    Avokadosalsa
    2 avokadoa
    2 tomaattia
    ½ punasipuli
    2 kevätsipulia
    ½ chili
    1–2 rkl sitruunamehua
    1 pieni kourallinen tuoreita korianterinlehtiä
    kasvisöljyä
    suolaa ja pippuria

     

  • Esivalmistelut: 40 min
  • Valmistus: 70 min.
  • Grillausmenetelmä: Epäsuora
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 250 °C
  • Sisälämpötila: 60 °C
  • Tarvikkeet: Weber Original™ Digitaalinen lämpömittari, Weber Original™ Grillikori kala, iso

Keittiössä

 

Suomusta kalat veitsellä ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
Sivele kalojen pintaan öljyä ja mausta ne sisältä ja pinnalta suolalla ja pippurilla. Täytä kalojen vatsat limen siivuilla. Laita kalat grillikoriin ja sulje grillikori.

 

 

Avokadosalsa
Leikkaa avokadot ja tomaatit kuutioiksi. Hienonna punasipuli, suikaloi kevätsipulit ja chili ohuesti ja hienonna korianterinlehdet karkeasti. Sekoita salsan ainekset keskenään.
Lisää salsaan mausteeksi hieman limenmehua, öljyä, suolaa ja pippuria ja tarjoile se kalan kanssa.

 

Grillissä

Täytä puolet piippusytyttimestä Weber-briketeillä ja valmistele grilli korkeaa lämpöä varten, noin 240–250 °C. Nosta grillikori grilliin ja grillaa kaloja noin 15 minuuttia molemmin puolin, kunnes niiden sisälämpötila on 60 astetta.

Vinkkejä

Voit tarkistaa kalan kypsyyden myös katsomalla sen paksuimmasta kohdasta, ovatko ruodot muuttuneet valkoisiksi. Kala on valmista, kun ruodot ovat täysin valkoiset.

Pekaanipähkinäisiä
toffeetankoja

24 Annoksia

  • Ainekset:

    Toffeepalat
    30 g voita
    75 g sokeria
    1 rkl vettä

    Toffeetangot
    150 g fariinisokeria
    2 kananmunaa, koko L
    1 rkl vaniljasokeria
    1 tl leivinjauhetta
    350 g maapähkinävoita
    100 g suolaamattomia pekaanipähkinöitä

    Koristeluun
    50 g tomusokeria

  • Esivalmistelut: 60 min.
  • Valmistus: 90 min.
  • Grillausmenetelmä: Epäsuora
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 240 °C
  • Tarvikkeet: Weber Original™ Leipomiskivi, pata, uunipelti (25 x 25 cm)

Keittiössä

 

Toffeepalat
Lisää kaikki ainekset pataan ja keitä seosta keskikuumalla lämmöllä. Keitä sokerilientä noin 6 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes se on väriltään kullanruskeaa. Kaada sokeriliemi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt toffee paloiksi.

 

Toffeetangot
Vatkaa fariinisokeri, kananmunat, vaniljasokeri, leivinjauhe ja maapähkinävoi keskenään. Paloittele pekaanipähkinät ja käännä ne seokseen yhdessä toffeepalojen kanssa. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle grillinkestävälle uunipellille.


Grillauksen jälkeen:
Anna toffeelevyn jäähtyä. Leikkaa levystä 24 kpl 2 x 3 cm:n kokoisia tankoja. Sirottele toffeetangoille tomusokeria.

 

Grillissä

Täytä puolet piippusytyttimestä Weber-briketeillä ja valmistele grilli epäsuoraa korkeaa lämpöä varten, noin 240–250 °C. Nosta leipomiskivi grillin keskelle ja aseta toffeelevy kiven keskelle. Paista 25–30 minuuttia.

Lämpötilaopas

Vedä liukupalkin osoitin halutun lämpötilan kohdalle

Vähemmän brikettejä kerralla

Piippusytytintä ei kannata täyttää täyteen, jos aiot grillata alhaisemmalla lämpötilalla. Haluttu grillauslämpötila ratkaisee, kuinka paljon Weber-brikettejä tarvitset. Mitä korkeampi grillauslämpötila, sitä enemmän brikettejä.

  • Koko piippusytytin 280-290°C
  • 1/2 piippusytytintä 240-250°C
  • 1/3 piippusytytintä 180-190°C

Vähemmän brikettejä kerralla

Piippusytytintä ei kannata täyttää täyteen, jos aiot grillata alhaisemmalla lämpötilalla. Haluttu grillauslämpötila ratkaisee, kuinka paljon Weber-brikettejä tarvitset. Mitä korkeampi grillauslämpötila, sitä enemmän brikettejä.

  • Koko piippusytytin 280-290°C
  • 1/2 piippusytytintä 240-250°C
  • 1/3 piippusytytintä 180-190°C

Vähemmän brikettejä kerralla

Piippusytytintä ei kannata täyttää täyteen, jos aiot grillata alhaisemmalla lämpötilalla. Haluttu grillauslämpötila ratkaisee, kuinka paljon Weber-brikettejä tarvitset. Mitä korkeampi grillauslämpötila, sitä enemmän brikettejä.

  • Koko piippusytytin 280-290°C
  • 1/2 piippusytytintä 240-250°C
  • 1/3 piippusytytintä 180-190°C

Sytytys ja grillausmenetelmät

Katso videoista,
miten sytytät piippusytyttimen ja valmistelet
grillin eri grillausmenetelmiä varten.

Suora
grillausmenetelmä

Epäsuora
grillausmenetelmä

Sytytys

50/50
menetelmä

Kiertomenetelmä

Lataa
Weber®-sovellus
ilmaiseksi

Uusi Weber®-sovellus sisältää kaikkea, mitä grillaaja voi toivoa – ruokaohjeita, tietoa grillausmenetelmistä ja uusista briketeistä, vinkkejä ja neuvoja ym.

Kehitämme sovellusta jatkuvasti, joten muista päivittää se usein – voit noutaa sen ilmaiseksi AppStore-palveluista.