LAATU & TAKUU

Täältä löydät tietoa reklamaatiosta, pintaruosteesta, takuuohjelmasta j.n.e.

Haluan reklamoida Weber-tuotteen – miten minun pitää menetellä?

Jos haluat reklamoida Weber-tuotteen, sinua pyydetään mahdollisimman pian vian havaittuasi viemään tuote ja sen ostokuitti Weber-tuotteen myyneeseen myymälään. Jos kysymys on grillistä, muista ottaa mukaan grillin sarjanumero, joka löytyy sekä käyttöohjeesta että grillissä olevasta tarrasta. Jälleenmyyjä arvioi, onko kysymyksessä viallinen tuote, ja ottaa tarvittaessa yhteyttä Weberiin. Takuu ei kata epätavallisten sääolojen tai tuotteen virheellisen käytön aiheuttamia vikoja ja vaurioita eikä normaalia kulumista. Viallinen tuote sen sijaan sisältyy takuuohjelmaamme, ja vika korjataan. Sinun ei tarvitse ottaa meihin yhteyttä, vaan jälleenmyyjä hoitaa aina reklamaation puolestasi.

Weberin asiakaspalvelu saattaa joskus pyytää reklamaatioon liittyvää aineistoa, kuten kuvia, tai tuote pyydetään palauttamaan. Muista, että mitä parempia kuvia Weberin asiakaspalveluun lähetät, sitä paremmat edellytykset meillä on arvioida reklamaatio.

Miksi takuu ei kata grilliä, jonka olen ostanut ulkomailta?

Viime aikoina monet ovat ostaneet ison Weber-kaasugrillin rinnakkaismaahantuojalta, joka tuottaa grillejä Yhdysvalloista. Tuotteen hinnasta, tullimaksuista ja rahdista huolimatta rinnakkaismaahantuoja voi myydä grillin erittäin kilpailukykyiseen hintaan, ja tämä on havaittu myös tiedotusvälineissä. Rinnakkaismaahantuojan Weber-grillissä piilee kuitenkin sudenkuoppa, josta harvat ovat tietoisia.
 
Amerikan ja Pohjoismaiden markkinoille tarkoitettujen Weber-grillien laatu on sama, sillä ne valmistetaan samoissa tehtaissa. Grillityyppien rakenne on kuitenkin erilainen, mistä voi aiheutua vakavia seurauksia. Pohjoismaiden markkinoille tarkoitetut grillit on suunniteltu vastaamaan kaasulaitteille Pohjoismaissa asetettuja vaatimuksia, kun taas Amerikan markkinoiden grilleille asetetaan toisenlaiset vaatimukset. Grillin poltinjärjestelmän tärkeät osat, kuten venttiilit, suuttimet ja polttimet, ovat erilaiset Suomessa ja Yhdysvalloissa – ne on suunniteltu omille markkinoilleen samalla tavalla kuin kaasupaine ja kaasuseos. Rinnakkaismaahantuojan amerikkalainen Weber-grilli voi aiheuttaa suuren turvallisuusriskin ja jopa räjähdysvaaran, kun sitä käytetään suomalaisten kaasupullojen kanssa. Syynä on yksinkertaisesti se, ettei grilliä ole suunniteltu tähän tarkoitukseen.
 
Amerikkalainen Weber-grilli ei myöskään ole lähtökohtaisesti CE-merkitty, sillä merkintä tapahtuu EU-direktiivin mukaan, eikä sitä siksi voi soveltaa amerikkalaisille markkinoille valmistettuun grilliin. Samasta syystä amerikkalaisen Weber-grillin kaasuteknisiä varaosia ei saa eurooppalaisilta markkinoilta. Ilman CE-merkintää ei ole takuuta siitä, että grilli täyttää eurooppalaiset turvallisuusvaatimukset, ja siksi sen myynti Suomessa on laitonta. Sen vuoksi Weber ei tarjoa takuuta tai huoltoa rinnakkaismaahantuoduille Weber-grilleille, olivatpa ne sitten peräisin Yhdysvalloista tai muista maista. Osta Weber-grilli aina pohjoismaiselta jälleenmyyjältä, jotta voit käyttää sitä turvallisin mielin.

Mikä Weberin takuuohjelmassa on erityistä?

Kaikissa tuotteissa on osia, joilla on jopa 10 vuoden kattava takuu.
 
Weberin takuuohjelma edellyttää, että tuotteella on ostopäivänä päivätty kuitti. Lisäksi takuu koskee vain grilliä, jota on käytetty käyttöohjeiden mukaan.

Takuuohjelma ei koske vikoja, jotka aiheutuvat väärinkäytöstä, virheellisestä asennuksesta, ominaisuuksien muuttamisesta, puutteellisesta huollosta tai puhdistuksesta jne. Takuu ei myöskään kata vaurioita, jotka johtuvat epätavallisista sääoloista (esim. rakeiden, myrskyn, maanjäristyksen yms. seurauksena) tai altistumisesta kemikaaleille, joko suoraan tai ympäröivän ilman kautta (esim. jos grilli sijoitetaan erittäin kloori- tai suolapitoiseen ympäristöön). Tutustu grillin mukana toimitettuihin takuuehtoihin.
 
Jos edellä mainitut ehdot täyttyvät, sinulla on oikeus reklamatioon. Tällöin grillin viallinen osa tai osat korjataan tai vaihdetaan uuteen. Ota yhteyttä paikalliseen Weber-jälleenmyyjään, hän hoitaa tuotteesi reklamaation.

Miksi minun kannattaa valita Weber jonkun muunmerkkisen grillin sijaan?
Monet kutsuvat jokaista brikettigrilliä ”Weberiksi”, ja sille on olemassa selitys. Weber oli uraauurtava esitellessään ensimmäisen brikettigrillin vuonna 1952, ja yritys on sitä edelleenkin.
 
Weberin visiona on luoda asiakkaille parhaita grillauselämyksiä. Se tarkoittaa, että Weberille on aina ollut tärkeää toimia edelläkävijänä ja pysyä ajan hermolla – asiakkaiden tarpeiden täyttämiseksi. Siksi Weberillä käytetään valtavasti voimavaroja tuotekehitykseen.
 
Vuoden 1952 jälkeen on tapahtunut paljon, ja markkinoilla on nähty monenlaisia grillejä, kuten kottikärrygrilli, tynnyrigrilli, sohvapöytägrilli, tarjoiluvaunugrilli, kaivogrilli ja monta muuta. Jotkin ideat ovat tulleet jäädäkseen, mutta monet on heitetty romukoppaan. Yksi asia on vuosien saatossa kuitenkin pysynyt muuttumattomana – laatu, toimivuus ja muotoilu ovat aina olleet tärkeysjärjestyksessä ensimmäisellä sijalla. Juuri sen vuoksi Weber antaa grillien joillekin osille 25 vuoden takuun.

Weber-grillissäni on ruostetta – mitä minun pitää tehdä?

Weberin ruostesuojatakuu koskee materiaalin läpi tunkeutuvaa ruostetta, ei pintaruostetta. Pintaruostetta esiintyy yleisimmin hitsaussaumoissa ja se on helppo poistaa Weberin puhdistustuotteilla tai hapottomalla öljyllä (esimerkiksi WD40). Jos kuitenkin huomaat ruosteen tunkeutuneen materiaalin läpi ja olet hoitanut grilliäsi saamiesi ohjeiden mukaan, Weber-takuu kattaa vaurion ja vika korjataan.

Voinko todella jättää Weber-grillini ulos koko talveksi?

Weber-grilli on valmistettu ensiluokkaisista ja kestävistä materiaaleista, joten sitä ei tarvitse siirtää suojaan puutarhakalusteiden kanssa, kun kesä on ohi. Voit huoletta antaa sen olla terassilla ympäri vuoden, sillä se on rakennettu kestämään Pohjolan sääoloja. Uskallamme antaa joillekin malleillemme peräti 10 vuoden takuun. Weberin tarkat takuuehdot löytyvät kunkin tuotteen käsikirjasta. Käyttämällä grillin päällä suojapeitettä suojaat sitä myös lialta ja kosteudelta. Grilli kannattaa kuitenkin puhdistaa säännöllisesti pesuaineliuoksella sekä Weberin suojaavilla puhdistustuotteilla, koska pintaan juuttuneet ruoantähteet ja lika saattavat aiheuttaa pinnan ruostumisen. Huomaa myös, että pintaruoste voidaan poistaa, eikä se sen vuoksi sisälly Weberin takuuohjelmaan.