Uusi
grillauksen
maailma

0

Ominaisuudet


Summit™-brikettigrilli on täynnä upeita ominaisuuksia, jotka helpottavat grillaamista ja varmistavat erinomaisen grillaustuloksen! Tutustu ominaisuuksiin klikkaamalla punaisia pisteitä.

1

KAKSISEINÄINEN
ILMAERISTEINEN KANSI JA ALAOSA


Ilma on erinomainen lämmöneristäjä, ja kannen ja alaosan kahden seinämän väliin jäävä ilma auttaa sen vuoksi pitämään grillin lämpötilan tasaisena koko grillauksen ajan. Siten myös brikettejä kuluu vähemmän.

2

RAPIDFIRE®
KANSIPELTI


Kun kansipelti avataan kokonaan, se toimii piippusytyttimen tavoin ja auttaa kuumentamaan grillin käyttövalmiiksi käden käänteessä. Saranallisen pellin avulla grillin lämpötilaa voidaan lisäksi nostaa tarvittaessa nopeasti ja säädellä tarkasti tarpeen mukaan.

3

KANNEN LÄMPÖMITTARI


Uudistettu kannen lämpömittari auttaa valvomaan grillin lämpötilaa kätevästi. Mittariin on merkitty lämpötila-alueet eri grillausmenetelmille, esimerkiksi savustamiselle.

4

HELPOSTI AVATTAVA
SARANOITU KANSI


Kestävällä ja tyylikkäällä kahvalla varustettu saranoitu ja jousitettu kansi on helppo avata ja sulkea yhdellä kädellä.

5

KANNEN SISÄPINTA
ALUMIINIA


Kannen sisäpinta on alumiinia, mikä tekee kannesta kevyemmän. Lämpöä tehokkaasti johtava ja heijastava alumiini auttaa myös pitämään grillin lämpötilan aina optimaalisena. Kannen tiiviste on kestävää ja tehokkaasti eristävää punottua ruostumatonta terästä.

6

SNAP-JET™
KAASUSYTYTYS


Tämä nerokas ominaisuus auttaa sytyttämään grillin nopeasti ja helposti pelkästään säätönuppia painamalla ja kääntämällä. Kaasun sytyttämät briketit tai hiilet ovat käyttövalmiita jo 15 minuutissa.

7

GOURMET BBQ SYSTEM™
RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ SARANOITU GRILLIRITILÄ


Grilliritilän läpimitta on 61 cm. Poistamalla ritilän keskiosan voit laittaa tilalle jonkun monista erilaisista GBS™-tarvikkeista, esimerkiksi wokpannun, paistolevyn, valurautapadan tai paahtoritilän. Siten voit valmistaa grillissä todella monenlaisia ruokia.

8

SARANOITU LÄMPÖÄ
HEIJASTAVA LEVY


Ilmaeristetty teräslevy heijastaa lämpöä pois ruoista ja auttaa pitämään grillin lämpötilan tasaisen alhaisena ruokien pitkää kypsentämistä, savustamista ja paistamista varten.

9

ONE-TOUCH™
PUHDISTUSJÄRJESTELMÄ


Kolmen kaapimen avulla voit pyyhkäistä tuhkan kätevästi tuhka-astiaan ja heittää sen pois myöhemmin. Kuvakkeet osoittavat, miten venttiilit tulee asettaa.

A: Venttiili kiinni (grilliin ei pääse ilmaa – tätä asetusta käytetään grillin sammuttamiseen)
B: Savustus- / low & slow -asetus (katso alla)
C: Venttiili auki (grilliin virtaa ilmaa – suositeltu asetus tavanomaiseen grillaukseen)

10

SAVUSTUS
LOW & SLOW -TOIMINTO


One-Touch™-puhdistusjärjestelmän uusi savustusasetus auttaa säätämään ilmanvirtauksen sopivaksi savustettaessa. Kun käännät kahvan savustuskuvakkeen kohdalle, grilliin virtaa juuri sopivan verran ilmaa savustamista varten. Yhdessä lämpöä heijastavan levyn kanssa tämä toiminto soveltuu erinomaisesti alhaisessa lämpötilassa vähintään 3–4 tuntia kypsennettävien ruokien savustamiseen.

11

SÄÄDETTÄVÄ
RITILÄN KORKEUS


Brikettiritilän korkeutta voidaan vaihdella kulloinkin käytettävän ruoanlaittomenetelmän (ruskistaminen, savustaminen, low & slow, suora tai epäsuora grillausmenetelmä) mukaan. Kypsennettäessä ruokaa suoralla tai epäsuoralla grillausmenetelmällä ritilä asetetaan yläasentoon ja savustettaessa ala-asentoon.

12

ERIKOISMUOTOILTU GRILLI


Grilli on muotoiltu toimimaan kiertoilmauunin tavoin, jolloin lämpö pääsee kiertämään ruoan ympärillä kypsennyksen aikana. Syvässä grillissä brikettiritilän korkeutta on helppo vaihdella kulloinkin käytettävän grillausmenetelmän mukaan.

13

LANKAKORI GRILLIN ALLA


Grillin alla olevassa lankakorissa on säilytystilaa grillaustarvikkeille, kuten lämpöä heijastavalle levylle, Gourmet BBQ System™ -paistolevylle tai -paahtoritilälle ja muille tarvikkeille, joiden on hyvä olla kätevästi käsillä.

14

GRILLIKYLKIKEHIKKO


Summit™-brikettigrillin ruostumattomasta teräksestä valmistetussa suuressa grillikylkikehikossa voidaan kypsentää kätevästi kerralla useita grillikylkiä. Grillikyljet asetetaan pystyasentoon, mikä säästää tilaa grillissä. Kehikkoon mahtuu kerralla jopa neljä suurta grillikylkeä. Myydään erikseen.

15

GRILLAUSTELINE


Ruostumattomasta teräksestä valmistettu grillausteline tarjoaa lisää grillaustilaa (56 x 30,5 cm) hyödyntämällä Summit™-brikettigrilliin koko sisäkorkeuden. Kun telinettä ei käytetä, sen jalat voidaan taittaa sisään säilytystilan säästämiseksi. Käytettäessä jalat lukkiutuvat paikalleen tukevasti ja telineen alle jää tilaa 14 cm. Myydään erikseen.

16

BRIKETTIKAAVIN


Ruostumattomasta teräksestä valmistetun brikettikaapimen avulla on helppo järjestellä kuumia hiiliä/brikettejä ja/tai savustuslastuja sormia polttamatta. Erikoisvalmisteisen kaapimen noin 53 cm pitkä kahva on suunniteltu erityisesti Summit™-brikettigrilliä varten. 115 asteen kulmaan asetettu terä helpottaa kaapimen käyttöä. Myydään erikseen.

17

GRILLIN SUOJAPEITE


Erikoissuunniteltu Premium-suojapeite suojaa Summit™-brikettigrilliä sään vaihteluilta. UV-kestävä, hengittävä ja vedenpitävä peite pitää grillin aina kuivana. Myydään erikseen.

Löydä Weber® Summit™
brikettigrillien
jälleenmyyjä


K-RAUTA KUNINKOJA ITÄNIITYNTIE 9 21280 RAISIO Löydä jälleenmyyjä

K-RAUTA ESPOON KESKUS NIMISMIEHENPELTO 3 02770 ESPOO Löydä jälleenmyyjä

K-RAUTA LANTERNA VARIKKOTIE 2 00880 HELSINKI Löydä jälleenmyyjä

Kaikki grillausmenetelmät
yhdessä grillissä


Summit™-brikettigrilli ei ole aivan tavallinen grilli. Huippuluokan ominaisuuksilla varustetulla, innovatiivisesti muotoilulla grillillä voit grillata tai savustaa todella kätevästi ja vaivattomasti. Snap-Jet™-kaasusytytyksestä saranoituihin grilliritilöihin – grillaaminen ei ole koskaan ollut tämän helpompaa ja hauskempaa. Summit™-brikettigrilli soveltuu erinomaisesti kaikkiin grillausmenetelmiin: suoraan ja epäsuoraan grillaamiseen, savustukseen ja leivontaan.

SUORA
LÄMPÖ


Suoralla lämmöllä grillattaessa sytytetyt briketit ovat suoraan ruokien alapuolella. Summit™-brikettigrilli soveltuu erinomaisesti suoran grillausmenetelmän käyttöön. Brikettiritilä voidaan asettaa joko ylä- tai ala-asentoon, jolloin ruokia voidaan kypsentää tarvittaessa erittäin kuumalla lämmöllä. Koska ruoka tulee näin hyvin lähelle brikettejä, se ruskistuu ja karamellisoituu kauniisti.

Jos haluat nostaa grillin lämpötilaa grillauksen aikana, voit avata kansipeltiä, jolloin grilliin pääsee virtaamaan lisää ilmaa. Jos haluat laskea lämpötilaa, sulje venttiili tai kansipelti ja pidä niitä kiinni, kunnes lämpötila on laskenut tarpeeksi.

EPÄSUORA
LÄMPÖ


Epäsuoralla lämmöllä grillaaminen tarkoittaa sitä, että lämmönlähde ei ole suoraan ruoan alapuolella tai että lämmönlähteen ja ruoan välillä on levy, joka heijastaa lämpöä pois ruoasta. Summit™-brikettigrilli soveltuu erinomaisesti grillaamiseen epäsuoralla lämmöllä. Char-Baskets™-brikettikorien avulla briketit on helppo järjestellä epäsuoraa grillausta varten, ja erikoismuotoillussa grillaustilassa ilma pääsee kiertämään grillattavan ruoan ympärillä. Lämpöä heijastava kansi optimoi ruoan kypsennysprosessin ja brikettiritilän korkeutta voidaan vaihdella tarvittaessa.

Jos haluat nostaa grillin lämpötilaa grillauksen aikana, voit avata kansipeltiä, jolloin grilliin pääsee virtaamaan lisää ilmaa. Jos haluat laskea lämpötilaa, sulje venttiili tai kansipelti ja pidä niitä kiinni, kunnes lämpötila on laskenut tarpeeksi.

SAVUSTAMINEN


Savustettaessa ruokia kypsennetään hitaasti alhaisella lämmöllä. Menetelmää kutsutaan myös low & slow -grillausmenetelmäksi. Uusi savustus- / low and slow -asetus päästää grilliin mahdollisimman vähän ilmaa, samalla kun lämpöä heijastava levy heijastaa lämpöä pois ruoasta. Näin Summit™-brikettigrillin lämpötila pysyy tasaisen matalana eikä vesiastiaa tarvita.

Jos haluat nostaa grillin lämpötilaa grillauksen aikana, voit avata kansipeltiä, jolloin grilliin pääsee virtaamaan lisää ilmaa. Jos haluat laskea lämpötilaa, sulje venttiili tai kansipelti ja pidä niitä kiinni, kunnes lämpötila on laskenut tarpeeksi.

LEIPOMINEN


Summit™-brikettigrilli soveltuu erinomaisesti herkullisten leipien, kakkujen, pizzojen ja piirakoiden paistamiseen. Tilavassa grillissä ilma pääsee kiertämään paistettavien leivonnaisten ympärillä, ja lämpöä heijastavan levyn avulla lämpö voidaan heijastaa ruokiin tasaisesti.

Jos haluat nostaa grillin lämpötilaa grillauksen aikana, voit avata kansipeltiä, jolloin grilliin pääsee virtaamaan lisää ilmaa. Jos haluat laskea lämpötilaa, sulje venttiili tai kansipelti ja pidä niitä kiinni, kunnes lämpötila on laskenut tarpeeksi.

Kaikki yhdessä
SUORA LÄMPÖ
EPÄSUORA LÄMPÖ
SAVUSTAMINEN
LEIPOMINEN

Perunakakku

  • Annoksia: 4
  • Ainekset:

    8 uuniperunaa
    2 sipulia
    100 g voita
    suolaa
    pippuria

  • Tarvikkeet: Esimerkiksi uunivuoka tai GBS™ Kanateline

  • Esivalmistelut: 30 min.
  • Valmistus: 40 min.
  • Grillausmenetelmä: Epäsuora
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 200 °C

Keittiössä

1. Pese ja kuori perunat ja viipaloi ne ohuesti. Kuori sipuli ja hienonna se. Sulata voi. Kääntele perunaviipaleet ja sipuli sulatetussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Laita kanatelineen syvennys paikalleen ja vuoraa telineen pohja ja sivut leivinpaperilla. Lado perunaviipaleet kerroksittain kanatelineeseen. Ripottele kerrosten väliin hieman suolaa ja pippuria.

Grillissä

1. Valmistele grilli epäsuoraa lämpöä varten. 200 °C:n lämpötilan saavuttamiseksi tarvitset puolitoista mitallista Weber®-brikettejä.

2. Aseta GBS™-kanateline ritilän keskelle ja sulje grillin kansi. Kypsennä perunoita 40–45 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Naudanlihachili maissileivän, ranskankerman ja maapähkinöiden kera

  • Annoksia: 6
  • Ainekset:

    1,5 kg naudanlihaa, esim. naudanlapaa
    3 isoa sipulia
    5 valkosipulinkynttä
    3 rkl öljyä
    1 rkl paprikajauhetta
    200 g tomaattipyreetä
    1,2 kg pilkottuja kuorittuja tomaatteja
    1,2 kg keitettyjä papuja
    200 g gorgonzolajuustoa
    2,5 dl vettä
    sambal oelekia
    suolaa
    pippuria

     

  • Tarvikkeet: GBS® Valurautapata

  • Esivalmistelut: 30 min.
  • Valmistus: Ca. 90 min.
  • Grillausmenetelmä: Suora/Epäsuora
  • Vaikeusaste: Helppo
  • Grillin lämpötila: 220 °C

Keittiössä

1. Poista lihasta rasva ja jänteet ja leikkaa se 2 cm:n kuutioiksi.

2. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuori ja murskaa valkosipuli.

Grillissä

1. Valmistele grilli suoraa lämpöä varten Aseta brikettiritilä grillin alaosan alimmalle tasolle. Käyttämällä brikettikoreja voit vaihdella kätevästi suoran ja epäsuoran grillausmenetelmän välillä. 200–220 °C:n lämpötilan saavuttamiseksi tarvitset vähän alle kaksi mitallista sytytettyjä Weber®-brikettejä.

2. Aseta valurautapata grilliritilälle, sulje grillin kansi ja anna padan kuumeta.

3. Kaada öljyä kuumalle pannulle. Kun öljy on kuumentunut, ruskista liha. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista muutaman minuutin ajan.

4. Lisää paprikajauhe ja tomaattipyree ja sekoita, kunnes mausteet ovat levinneet lihan joukkoon tasaisesti.

5. Nosta valurautapata ritilältä ja siirrä brikettikorit siten, että voit käyttää epäsuoraa lämpöä.

6. Laita pata takaisin ritilälle ja lisää pilkotut tomaatit, keitetyt pavut ja vesi. Sulje padan ja grillin kansi.

7. Anna hautua noin 45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes liha on pehmeää. Sekoita juusto pataan 15 minuuttia ennen kuin liha on kypsää.

8. Mausta sambal oelekilla, suolalla ja pippurilla.

9. Tarjoile maissileivän, ranskankerman ja suolapähkinöiden kera.

Vinkkejä

Vinkki: Voit lisätä vettä, jos chili on liian paksua.

Vinkki: Naudanlavan sijaan voidaan käyttää myös naudan jauhelihaa.

Tarjoiluun: Maissileipää, ranskankermaa (18 % rasvaa) ja suolattuja maapähkinöitä

Maissileipä

  • Annoksia: 8
  • Ainekset:

    2,5 dl vehnäjauhoja
    1 rkl leivinjauhetta
    2,5 dl karkeaa maissijauhoa
    2,5 dl maitoa
    50 g pehmeää voita
    2 kananmunaa
    2 tl suolaa
    öljyä voiteluun

  • Tarvikkeet: Muffinivuokia

  • Esivalmistelut: 30 min.
  • Valmistus: Ca. 15 min.
  • Grillausmenetelmä: Epäsuora
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 220 °C

Keittiössä

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele vuoat öljyllä ja täytä ne vain puolilleen, koska taikina kohoaa paistamisen aikana.

Grillissä

1. Valmistele grilli leipomista varten. 220–230 °C:n lämpötilan saavuttamiseksi tarvitset kaksi mitallista Weber®-brikettejä.

2. Aseta maissileipätaikinaa sisältävät vuoat ritilän keskelle suoraan lämpöä heijastavan levyn päälle. Paista 15 minuuttia. Tarkista leivän kypsyys veitsenkärjellä. Jos veitseen ei tartu taikinaa, leipä on valmista. Anna leipien levätä 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Rapea porsaanpotka kermaisen piparjuurikastikkeen kera

  • Annoksia: 4
  • Ainekset:

    2 porsaanpotkaa, 1 kg
    12 salottisipulia
    3 porkkanaa
    ¼ juuriselleriä
    1 purjon vihreä osa
    tuoretta piparjuurta
    5 timjaminoksaa
    25 g voita
    7,5 dl kanalientä
    1,5 dl kermaa
    suolaa
    pippuria
    tarvittaessa hieman maissijauhoa suurustamiseen

  • Tarvikkeet: GBS® Valurautapata

  • Esivalmistelut: 40 min.
  • Valmistus: 2-3 timer
  • Grillausmenetelmä: Suora/Epäsuora
  • Vaikeusaste: Vaikea
  • Grillin lämpötila: 220 °C

Keittiössä

1. Leikkaa porsaanpotkien pintaan ristiviillot.

2. Kuori salottisipulit. Pese ja kuori porkkanat ja juuriselleri. Paloittele ne ja pesty purjo isoiksi 2x2 cm:n paloiksi.

3. Kuori piparjuuri ja raasta hienoksi.

Grillissä

1. Valmistele grilli suoraa lämpöä varten. Aseta brikettiritilä grillin alaosan alimmalle tasolle. Käyttämällä brikettikoreja voit vaihdella kätevästi suoran ja epäsuoran grillausmenetelmän välillä. 200–220 °C:n lämpötilan saavuttamiseksi tarvitset vähän alle kaksi mitallista Weber®-brikettejä.

2. Aseta valurautapata ritilälle, sulje grillin kansi ja anna kuumeta 5–10 minuuttia.

3. Sulata voi kuumassa valurautapadassa. Lisää vihannekset, kokonaiset salottisipulit ja timjaminoksat ja kuullota noin 3 minuuttia.

4. Nosta valurautapata ritilältä ja siirrä brikettikorit siten, että voit käyttää epäsuoraa lämpöä.

5. Nosta valurautapata takaisin ritilälle ja aseta porsaanpotkat vihannesten päälle. Lisää kanaliemi ja sulje padan kansi. Anna hautua noin 2–2½ tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 90 °C.

6. Nosta liha ja vihannekset padasta ja valuta huolellisesti. Ripottele lihan pinnalle suolaa.

7. Kaada kerma valurautapataan ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuurella. Sakeuta kastike halutun paksuiseksi ja lisää vihannekset. Nosta valurautapata grillistä ja laita kastike syrjään tarjoiltavaksi lihan kanssa.

8. Kuumenna grilli 230–240 °C:een. Laita porsaanpotkat kuumalle grilliritilälle ja kypsennä niitä noin 20 minuuttia. Tarkista säännöllisesti, ettei pinta pääse palamaan.

9. Nosta liha grillistä. Lämmitä kastike ja vihannekset sillä aikaa, kun liha saa levätä. Tarjoile höyryävän kuumana esimerkiksi paistettujen pikkuperunoiden kera.

Vinkkejä

Voit lisätä hieman lihalientä, jos ruoka kuivuu kypsentämisen aikana liikaa.

Pienet pannukakut mansikkasoseen kera

  • Annoksia: 18
  • Ainekset:

    500 g vehnäjauhoja
    40 g ruokosokeria
    1 tl suolaa
    2 tl ruokasoodaa
    4 kananmunaa
    5 dl maitoa
    5 dl kermaa
    noin 200 g voita paistamiseen

    Mansikkasose
    250 g kypsiä mansikoita
    1 dl vettä
    0,5 dl sokeria
    ½ vaniljatangon siemenet
    hieman sitruunamehua

  • Tarvikkeet: GBS® Munkkipannu

  • Esivalmistelut: 30 min.
  • Valmistus: 30 min.
  • Grillausmenetelmä:
  • Vaikeusaste: Keskitaso
  • Grillin lämpötila: 200 °C

Keittiössä

1. Kaada jauhot, ruokosokeri, suola ja leivinjauhe kulhoon.

2. Sekoita joukkoon munat, maito ja kerma ja vatkaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimella. Kaada taikina kannuun.

3. Huuhtele mansikat ja poista niistä kannat. Kiehauta vesi, sokeri ja vaniljatangon siemenet kattilassa. Kaada seos säilytysastiaan ja laita astia jääkaappiin. Sekoita kylmä sokeriseos ja mansikat tasaiseksi soseeksi. Mausta sitruunamehulla. Laita sose jääkaappiin.

Grillissä

1. Valmistele grilli suoraa lämpöä varten. Aseta brikettiritilä grillin alaosan alimmalle tasolle. Tarvitset 1–1½ mitallista Weber®-brikettejä.

2. Kuumenna munkkipannu grillissä kansi suljettuna.

3. Laita hieman voita munkkipannun syvennyksiin ja täytä syvennykset taikinalla hieman yli puolilleen. Paista pannukakkuja vähän aikaa kansi suljettuna. Kun pannukakkujen pinta on kullanruskea, käännä niitä 90 astetta pienellä haarukalla tai vartaalla. Kaada syvennyksiin hieman lisää taikinaa ja paista pannukakkuja vielä pari minuuttia. Käännä pannukakut kokonaan ympäri. Seuraavien 3–5 minuutin aikana kääntele pannukakkuja tasaisin väliajoin, kunnes ne ovat joka puolelta kullanruskeita. Tarjoile mansikkasoseen kera.

Saat
eksklusiivisen

lahjarasian

Uuden Summit™-brikettigrillin ostajat saavat grillin mukana eksklusiivisen lahjarasian. Rasia sisältää tervetulokirjeen, keittokirjan sekä lahjakortin Weber® Grill Academyn järjestämälle Summit™-brikettigrillikurssille (arvo 100 €). Riittää, että rekisteröit uuden Summit™-brikettigrilliin sarjanumeron Weber-ID-tunnuksellesi.

REKISTERÖI NYT